Hlavní obsah

Carminu Buranu a Verdiho doprovodí světelná a pyrotechnická show

Novinky, Stanislav Dvořák

V pražském Kongresovém centru se v sobotu 5. ledna odehraje od 14:00 a od 19:00 netradiční koncert, kde zazní to nejlepší z díla Giuseppe Verdiho a slavná kantáta Carmina Burana německého skladatele Carla Orffa. Hudbu umocní světelné a pyrotechnické efekty, připravené německými tvůrci ze skupiny Apollo Art of Laser & Fire.

Foto: Smart Communication

Carmina Burana se světelnými efekty

Článek

Verdi Gala přinese v první části programu nejznámější árie a sborové scény ze známých oper (Aida, Nabucco, Rigoletto, Trubadúr, Síla osudu, Traviata).

„Chtěli jsme hned na začátku roku připomenout, že letos bude 200. výročí narození jednoho z největších hudebních skladatelů všech dob,“ uvedla Pavla Filipová z pořádající umělecké agentury ArtTriton.

Na koncertě vystoupí Nikolaj Višnjakov, Jarmila Mrkusová nebo Damir Basyrov. Doprovodí je Severočeská filharmonie Teplice pod vedením dirigenta Norberta Baxy, Český filharmonický sbor Brno a oblíbený dětský sbor Pueri Gaudentes.

Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticket Art v cenách od 590 do 1490 korun. Více informací na www.klasikapodhvezdami.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám