Hlavní obsah

Čaputová znovu míří do Prahy. Zúčastní se pohřbu Žbirky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se zúčastní pátečního rozloučení se zesnulým slovenským zpěvákem Miroslavem Žbirkou, které se uskuteční v Praze ve strašnickém krematoriu. Uvedla to její kancelář. Podle Frankvence 1 by měl hospitalizovaný prezident Miloš Zeman na pohřeb poslat věnec.

Foto: David W Cerny, Reuters

Zuzana Čaputová

Článek

Čaputová by měla přicestovat do České republiky tento týden už podruhé.

V úterý – v předvečer výročí sametové revoluce – navštívila Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, zavítala do Senátu, kde obdržela Stříbrnou medaili, a položila také květinu u památníku na Národní třídě.

Čaputová: Roste generace bez zkušenosti s totalitou

Evropa

Miroslav Žbirka zemřel 10. listopadu ve věku 69 let. Poslední rozloučení proběhne ve strašnickém krematoriu v pátek 19. listopadu od 14:00.

Lidé se rozloučili s Miroslavem Žbirkou

Kultura

Vstup bude umožněn pouze pozvaným osobám. Veřejnost se bude moci s „Mekym“ rozloučit v prostoru před obřadní síní, kde bude kondolenční kniha. Přenos z obřadu bude zajištěn prostřednictvím obrazovek a přímého přenosu na oficiálním facebookovém profilu Mira Žbirky.

Zemřel zpěvák Miro Žbirka

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám