Hlavní obsah

Čapkovy povídky načetli Somr, Mrkvička a Zindulka

Novinky, Stanislav Dvořák

Herci Ladislav Mrkvička, Josef Somr a Stanislav Zindulka načetli na CD Povídky z jedné a druhé kapsy Karla Čapka. Navazují tak na loňské vydání audioknihy Povídky a apokryfy.

Článek

Čapkovo dílo je nepochybně stále živé. V nedávné internetové anketě zvolilo Karla Čapka 24 tisíc lidí nejoblíbenějším českým prozaikem 20. století.

Rozšafné vypravěčství, ale i filozofické poselství jeho povídek oceňují herci i režisér Dimitrij Dudík, který měl dohled nad nahráním CD: „Čapkovy Povídky z jedné a z druhé kapsy jsou skutečným rodinným zlatem v české literatuře. Mají půvabnou atmosféru, živoucí postavy, napínavé příběhy s překvapivými pointami, jsou sepsány nádhernou češtinou."

"Je to půvab sám, povídky jsou rozkošné, jsou nádherně jednoduché, prosté a přitom nesmírně hluboce filozofické. Čapka jsem hltal v šestnácti letech a přečetl jsem vše, co napsal. To je četba, ke které se může člověk stále vracet, po celý život,“ dodal Ladislav Mrkvička.

Vydávání audioknih, čili literatury načtené na CD, se stává v posledních letech velmi populární. Každý rok vycházejí v ČR desítky titulů.

Reklama

Výběr článků

Načítám