Hlavní obsah

Bývalí členové Nirvany se spojí a vystoupí pro charitu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá skupina Nirvana se částečně obnoví pro charitu The Art of Elysium a jejich rockovou akci v Los Angeles, která se koná 4. ledna. Dave Grohl, Krist Novoselic a Pat Smear slíbili unikátní živé vystoupení. Frontman Kurt Cobain zemřel v roce 1994.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dave Grohl

Článek

Společnost The Art of Elysium byla založena v roce 1997 a pomáhá lidem v nouzi, fyzicky nebo duševně nemocným a lidem bez domova. Neví se, co vlastně trojice na pódiu předvede, ale organizace prodává speciální Nirvana balíček za 50 000 dolarů pro deset lidí i s večeří.

Dave Grohl aktuálně hraje se skupinou Foo Fighters a nedávno se zmínil, že připravují další desku. Nirvana se naposledy setkala v roce 2014 kvůli uvedení do Rokenrolové síně slávy.

Foto: Profimedia.cz

Krist Novoselic

Kurt Cobain patřil k největším rockovým legendám. V roce 2015 vyšel dokument o jeho životě Kurt Cobain: Montage of Heck, jenž režíroval Brett Morgen a spoluprodukovala Cobainova dcera Frances Bean. Vyšlo také třináct Cobainových nahrávek z archívu.

Jako frontman skupiny Nirvana se stal mluvčím své generace a symbolem celé deváté dekády. Prodalo se přes 50 milionů kusů jejich desek, ale duševně labilní zpěvák předčasně zemřel mladý. Osmého dubna 1994 byl nalezen mrtvý doma v Seattlu. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, mezi fanoušky se však začaly šířit nejdivočejší teorie o jeho smrti.

Klip k písni Smells Like Teen Spirit má na YouTube už miliardu zhlédnutí

Kultura

Zpěvák R.E.M. zremixoval píseň o Kurtu Cobainovi. Byli dobří kamarádi

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám