Hlavní obsah

Bubeník Rolling Stones vzdal koncerty ze zdravotních důvodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolling Stones nebudou mít na letošním americkém No Filter Tour bubeníka Charlieho Wattse. Podstoupil totiž neupřesněný zákrok v nemocnici a lékaři mu doporučili odpočívat.

Foto: Profimedia.cz

Charlie Watts

Článek

Za bicími má osmdesátiletého Wattse nahradit Steve Jordan, člen projektu Keitha Richardse, který se jmenuje X-Pensive Winos.

„Charlie podstoupil zákrok, který byl zcela úspěšný, ale doktoři došli tento týden k závěru, že potřebuje pořádný odpočinek na zotavenou,“ uvedla skupina v tiskové zprávě. Dodala, že je to velké zklamání a nikdo to nečekal.

„Makám na tom, abych byl úplně fit, ale přijal jsem radu odborníků, že tohle chvíli potrvá,“ přiznal Watts.

Foto: Petr Horník, Právo

Rolling Stones na letišti v Letňanech.

„Po všem tom utrpení fanoušků kvůli covidu je nechci zase zklamat tím, že by se turné opět odsunulo nebo zrušilo. Proto jsem požádal mého skvělého kamaráda Steva Jordana, aby zaskočil,“ dodal Watts.

Watts od roku 1963 nikdy nezmeškal jediný koncert a hrál na naprosté většině nahrávek Rolling Stones. Bubeník měl sice v roce 2004 rakovinu, ale vyléčil se a od té doby léta bez problémů hraje.

Film o Led Zeppelin je hotov. Page a Plant se na něm podíleli

Kultura

Mick Jagger loni potvrdil, že Stones nehodlají končit.

„Píšu nové písničky, pokračuji s dokumentárními projekty. Pár filmových věcí, se kterými můžu pohnout. Prostě se snažím zaměstnat, protože teď je docela dlouhá pauza. Ale pořád si to snažím užívat, jak to jde,” sdělil Jagger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám