Hlavní obsah

Bruno Ferrari pokřtí Electrofantasex a představuje videoklip natočený v domě, kde straší duch Josefa Fanty

Velmistr dekadence Bruno Ferrari uvádí videoklip k singlu Bugaboo z desky Electrofantasex, v němž hraje oplzlého starého bubáka. Klip má na Novinkách.cz premiéru. Ve čtvrtek 21. dubna konečně také pokřtí své poslední album v pražském klubu Distrikt7.

Bruno Ferrari v klipu k písni Bugaboo.Video: archiv B. Ferrariho

 
Článek

„Nejoplzlejší večírek roku,“ jak ho zpěvák nazval, večírek, který je pojatý jako „hromadné orgie proti Putinovi“, odstartuje ve 20 hodin. Vedle Bruna Ferrariho na něm vystoupí electroredneckoví Hello Marcel s vidláckým elektrem pěkně od podlahy, legenda taneční scény DJ Bidlo a soundsystém NSK djs’.

Režie nového videa se ujal Pablo de Sax, mimo jiné autor knihy Tak pravil Vincent a režisér filmu My žijeme v Praze. Písničku napsal Gatsby z gotické kapely Cathedral In Flames.

„Klip je o holčičce, za kterou chodí v noci bubák. Ten bubák je její tatínek. Během jedné noci se z holčičky stane žena. Roli bubáka jsem si zahrál já. Klip jsme natáčeli v Jevanech v domě, kde údajně straší duch Josefa Fanty, architekta, který dělal Hlavní nádraží v Praze. Během práce se ale neukázal. Byl jsem pro něj asi moc velká konkurence,“ dodává Bruno Ferrari.

Poslední album Bruna Ferrariho Electrofantasex produkoval Moimir Papalescu. Zvuk má na svědomí Amak Golden a na baskytaru na něm hraje Fernando Saunders, který deset let spolupracoval s Lou Reedem a nahrál s ním jeho nejlepší desky.

„Electrofantasex bych nazval takovou svou zpovědí. Jde o ironický autoportrét starosvětského dekadenta, který putuje pustinou moderního světa,“ komentuje album zpěvák Bruno Ferrari. Křest měl proběhnout původně v listopadu, ale byl odložen z důvodu vládních restrikcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám