Hlavní obsah

Britští Mumford & Sons poprvé v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuálně velmi populární a uznávaná britská folk-rocková skupina Mumford & Sons míří do Prahy. V Lucerna Music Baru je uvidíme 6. března 2013.

Foto: Live Nation

Mumford & Sons

Článek

Mumford & Sons v Praze nikdy nehráli, představí tu tedy poprvé jak nové album Babel, tak i starší skladby z debutu Sigh No More. Existují teprve od roku 2007, ale mají za sebou řadu úspěchů. V Británii platí za velké hvězdy.

Skupinu tvoří Marcus Mumford (zpěv, kytara, bubny, mandolína), Ben Lovett (zpěv, klávesy, akordeon, bubny), Winston Marshall (zpěv, banjo, dobro) a Ted Dwane (zpěv, basa, bubny, kytara). Po EP Love Your Ground vydali své první oficiální LP pod názvem Sigh No More (2010) a hned získali značnou popularitu na ostrovech i v Americe a v Austrálii. Dostali např. australskou cenu ARIA a Brit Award za nejlepší britské album roku.

Stejně jako Fleet Foxes se vyžívají v táhlých folkových vícehlasech a v minimalistických aranžích, kde hraje i ticho. Na desce Sigh No More prakticky neopouštějí pomalý rytmus, v němž vyniknou jejich něžně zasmušilé a velmi chytlavé melodie. Zpěv, který umějí skutečně znamenitě, doprovází bendžo, akustická kytara, klávesy, kontrabas a bicí. Nabízejí ideální soundtrack pro denní snění, případně večerní klimbání.

Poslední desku Babel nahráli v americkém Nashvillu a produkoval ji Markus Dravs. Vyšla 21. září a za první singl zvolili skladbu I Will Wait, která zabodovala v hitparádách několika zemí.

Vstupenky za 590 korun seženete v síti Ticketpro od 9. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám