Hlavní obsah

Brian May: Vydáme zapomenutou Mercuryho píseň z osmdesátých let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové Queen Brian May a Roger Taylor nalezli zapomenutou písničku Freddieho Mercuryho. Podle nich je to drahokam a v září ji hodlají vydat.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury v 80. letech

Článek

„Našli jsme malý drahokam od Freddieho, na který jsme tak nějak zapomněli,“ sdělili hudebníci BBC. „Je to opravdový objev. Pochází z doby desky Miracle a myslíme, že vyjde v září,“ dodali.

The Miracle je studiová deska z roku 1989. Obsahovala hity I Want it All, The Miracle nebo The Invisible Man. Mercury v jednom rozhovoru řekl, že tehdy natočili asi 30 písniček a zdaleka ne vše se dostalo na album. Tato skladba je jednou z nich.

Brian May poznamenal, že o písničce sice věděl, ale myslel si, že starou nahrávku už nejde zachránit. Nakonec ale s pomocí svého týmu poslepovali různé kousky dohromady a zní to dobře.

Kytarista Queen: Nikoho nezajímalo, že Freddie není úplně bílý. Aktivisté nepřemýšlí

Kultura

Freddie Mercury zemřel v roce 1991. Brian May a Roger Taylor dnes vystupují pod značkou Queen se zpěvákem Adamem Lambertem.

Popularita Mercuryho je však ohromná i po smrti. Jeho kult ještě posílil nedávný film Bohemian Rhapsody. Zpěvák, jehož skutečné jméno bylo Farrokh Bulsara, založil Queen v roce 1970 s Mayem a Taylorem. Tehdy si říkali Smile. První deska Queen (1973) přinesla překvapivý originální styl, ale komerční hit to nebyl.

Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Rami Malek podal v roli Freddieho Mercuryho přesvědčivý výkon.

Největší slávu jim přinesly desky A Night at the Opera (1975) a A Day at the Races (1976). Byly pěvecky geniální a měly velmi komplexní a moderní zvuk. Hit Bohemian Rhapsody se proslavil po celém světě a z Mercuryho se stala jedna z největších rockových ikon.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám