Hlavní obsah

Bratři Trojanové točí první společný film

Právo, míš

Hudební komedie Bourák bude prvním společným dílem producenta a režiséra Ondřeje Trojana a jeho bratra, herce Ivana Trojana. Hlavní část natáčení probíhá v severočeském Varnsdorfu, premiéra je plánována na jaro příštího roku.

Foto: Total HelpArt

Ivan Trojan jako Bourák

Článek

Stylizovaný příběh padesátníka, který odmítá dospět a řešit cokoli jiného než svůj účes, špičaté boty, rock’n’roll a oprýskaný Cadillac, napsal scenárista Petr Jarchovský. Děj se odehrává ve Šlukdorfu na severu Čech, v imaginárním městě, jehož jméno si režisér vymyslel, a které vzniklo spojením lokací převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí.

„Hraju chlapíka, který opravuje auta, a sám jsem jen jednou vyměnil pneumatiku. Chlapíka, který dokonale tancuje rokenrol, přitom já jsem v životě netancoval, a navíc jsem arytmik. Vůbec nechytám rytmus. Z toho je jasné, že pro roli Bouráka mám všechny potřebné dispozice, z čehož logicky vyplývá, že se na ni moc těším,“ přibližuje své pocity Ivan Trojan.

„Ondřej jako starší bratr měl už v dětství tendenci mě lehce ponižovat a ubližovat mi, takže myslím, že si řekl, že se k tomu na stará kolena vrátí a bude mě trýznit takhle,“ dodal.

„Aby Bourák přežil svůj trudný život nezodpovědného otce, romanticky založeného automechanika, který je manželkou a dcerou přinucen přespávat v garáži ve vlastním voze, žije v posunuté realitě, a to v Americe padesátých let, v době Elvise Presleyho,“ říká Petr Jarchovský. Dodal, že od prvního okamžiku nepochyboval o Ivanu Trojanovi jako o Bourákově hereckém představiteli a Ondřejovi jako režisérovi. „Vím, že Ondru nezaujme jen tak něco, že si velmi vybírá, čemu svůj talent a ohromné osobní napření propůjčí,“ řekl.

V dalších rolích uvidí diváci Kristýnu Bokovou jako Bourákovu zanedbávanou ženu Markétu a studentku konzervatoře Veroniku Markovou jako jejich naštvanou dceru. Potřetí se režisér sejde s Jiřím Macháčkem, kterému svěřil roli provinčního mafiána Rudy.

V rolích okresních gangsterů uvidíme slovenskou hvězdu Milana Ondríka a výtvarníka Aleše Najbrta, roli gangstera krajského formátu Tlusťocha dostal sochař Jaroslav Róna. Zpěváky Bourákovy oblíbené kapely budou Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Tonya Graves a Žofie Dařbujánová, autorskou hudbu ve stylu rockabilly skládá a produkuje Roman Holý.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám