Hlavní obsah

Boskovické kulturní léto

Boskovický festival, jehož jedenáctý roční začíná tento čtvrtek, je mezi všemi ostatními naprostým unikátem. Kromě toho, že divadlo tu má stejně silné postavení jako hudba, jim sekunduje nemalý počet výstav, celodenní promítání filmů, autorská čtení, je dalším z prvotních cílů festivalu umožnit návštěvníkům důkladně přestavit město.

Foto: Patrik Pařízek

Průvodci berounského muzea dokáží histori přiblížit i těm nejmenším

Článek

Samotný festival, jenž má nyní v podtitulu Festival pro židovskou čtvrť, původně vznikl, aby na vzácnou ale chátrající část města upozornil a tím pomohl při její obnově, což se po dlouhých letech skutečně podařilo. Ale festival ve své tradici pokračuje dál.

Akce, jež se z hlavní části odehrávají na hradě, v podhradí a v Židovské čtvrti, jsou rozprostřeny téměř po celém středu města. Abychom vám umožnili orientaci, najdete v galerii mapku s vyznačenými orientačními body.

Praktické informace

Sice tu najdete obvyklé festivalové jídla včetně vegetariánských, ale více než kde jinde tu existuje možnost zajít si do některé ze zhruba dvaceti restaurací a to za ceny skutečně lidové. Stánky s jídly a jiným festivalovým zbožím najdete v blízkosti hradu a letního kina.

Ubytování je již tradičně ve vlastních stanech v podzámeckém parku a v tělocvičnách, kde je možné se za mírný poplatek i osprchovat. V Plačkově ulici je zřízena úschovna zavazadel a kol. Kola si vezměte, jelikož v program zahrnuje i cyklistické výlety.

Stan pomoci

Pro případy nouze, zranění, přílišného požití alkoholu či drog bude na asfaltovém hřišti v blízkosti štábu fungovat Stan pomoci, který zajišťuje Prevcentrum Blansko spolu s boskovickou streetworkerkou. Sem se můžete obrátit v případě jakýchkoliv problémů, za poznamenání stojí telefonní čísla na posádku stanu: 604 957 495, 605 839 039, 721 838 077.

Vstupné

Vstupné na jednotlivá divadelní představení, koncerty a další akce pořídíte za 10 Kč až 200 Kč, pernamentka na koncerty, filmy v letním kině a výstavy stojí 380 Kč, dvoudenní pernamentka na divadlo na hradě je za 200 Kč, filmové projekce v Sokolovně zhlédnete za 30 Kč. Pro členy sdružení Unijazz sleva 10%.

Program a další informace najdete na www.unijazz.cz.

Reklama

Související články

Boskovice pojedenácté

Už pojedenácté se od 17. do 20. července uskuteční v jihomoravských Boskovicích festival pro židovskou čtvrť, který požádá Unijazz. Také letos...

Výběr článků

Načítám