Hlavní obsah

Bono má konkurenci, Duff z Guns n'Roses a basák Nirvany také píšou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno jsme informovali o novinářských spádech frontmana U2 Bona a postupně se vynořili další píšící rockeři - Duff McKagan (skupiny Guns n'Roses a Velvet Revolver) a bývalý baskytarista Nirvany Chris Novoselic.

Foto: Profimedia.cz

Kytarista Duff McKagan (ex Guns n'Roses)

Článek

McKagan s Novoselicem dosud psali pro lokální Seattle Weekly, ale první ze slavných rockerů nyní "povýšil", alespoň pokud jde o známost média. Bude psát sloupky pro časopis Playboy.

Komentátoři se pozastavují nad tématem jeho rubriky, což jsou finance. Fanoušci ani většina novinářů dosud neměla ani tušení, že někdo z Guns n' Roses rozumí obchodu nebo že vůbec vystudoval jakoukoliv školu.

“V posledních pár letech jsem dělal stále více rozhovorů o financích. Začalo to v roce 2004, když se mě redaktor nějakého hudebního časopisu zeptal na mé zkušenosti ze studia obchodu, které jsem začal po skončení kariéry s G n’R,” vysvětluje kytarista.

Domnívá se, že svým psaním pro Playboy může i vrhnout světlo na některé zločince z Wall Streetu a třeba je i "sestřelit". "Možná budu hlasem lidí, tím, který se nedá koupit. Nikdo se mě vlastně ještě nepokusil podplatit, ale jestli to zkusí, dám vědět," slibuje rockový ekonom.

Slashovy deníky

.:Saul Hudson alias Slashfoto: www.slashonline.com

McKagan byl v minulosti znám spíše svým divokým životním stylem. Spolu s kytaristou Slashem si prošli alkoholovým i drogovým obdobím, proslulý je jejich výstup na udílení American Music Awards, kde v přímém televizním přenosu vešli na pódium s lahvemi a jejich opilecké nadávání vzápětí způsobilo přerušení vysílání.

Slash toto období štavnatě líčí i ve svých denících, které zatím vyšly jen v angličtině. Popisuje své pocity prázdnoty a neschopnost žít spořádaným konzumním životem. 

"Všechno, co jsem chtěl, byly drogy," píše v předčasných memoárech. Přesto si ale domluvil rande s pornohvězdou Traci Lords. V jedné pasáži popisuje, jak přišla k němu a on se právě plazil po podlaze po dvou dnech kouření cracku. Jeho kamarád se pochlubil, že mají její film, a Traci řekla "něco jsem si zapomněla v autě", čímž vztah skončil.

Reklama

Související články

Zpěvák U2 se dal na novinařinu

Svůj pravidelný sloupek v prestižním listu The New York Times bude mít Bono, frontman skupiny U2. V neděli se čtenáři dočkají prvního. Osmačtyřicetiletý...

Výběr článků

Načítám