Hlavní obsah

Bodré podoledne! Herci z Haló haló uvedou večer britské kultury v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Beseda s britskými herci ze slavného seriálu Haló haló láká na oslavu britské kultury 16. listopadu od 12.00 v klubu Novotného Lávka v Praze. Na BritFestu si s Kim Hartmanovou (Helga) a Richardem Gibsonem (Herr Flick) můžete popovídat, vyfotit se i získat autogramy.

Foto: BBC

Herr Flick a Helga ze seriálu Haló haló.

Článek

Haló, haló se u nás vysílalo už v devadesátých letech a dodnes ho televize opakuje. Seriál vypráví o kavárníkovi Reném, který žije v Němci obsazené Francii a neustále podvádí manželku se dvěma servírkami, přičemž se snaží vycházet jak s Němci, tak s odbojem, což ho pochopitelně dostává do tragikomických situací, z nichž vždy nějakým podvodem vybruslí.

Většina Němců už tuší, že válka nedopadne dobře, a snaží se s Reném zachovat dobré vztahy. Současně však kradou umělecká díla, aby se zabezpečili. Jediný, kdo je přesvědčen o nevyhnutelném vítězství Hitlera, je úchylný gestapák Herr Flick, který udržuje podivný vztah s blondýnou Helgou.

BritFest nabídne tematické workshopy, britské vánoční zvyky a ochutnávku jídel a dalších britských produktů. Nebudou chybět skotské tance a čaj o páté. Vstupenky seženete na www.britfest.cz a www.ticket-art.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám