Hlavní obsah

Bobby McFerrin se vrací. Bude improvizovat s českými filharmoniky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární nadžánrový americký hudebník Bobby McFerrin vystoupí 19. a 20. června na dvou koncertech v pražském Rudolfinu.

Článek

Jedná se o dva odlišné koncerty. Vstupenky v ceně od 500 do 3200 Kč jsou od ledna v prodeji v pokladně Rudolfina.

Sólový koncert Bobbyho McFerrina se koná 19. června. Tradiční a capella repertoár doprovodí improvizací na nástroje čeští filharmonici, např. Josef Špaček a Jan Keller.

Druhý koncert 20. června bude setkáním Bobbyho McFerrina se soubory České filharmonie. V rámci orchestru působí jazzband nebo cimbálová muzika. Speciálně na míru tomuto koncertu vznikne také smíšený pěvecký sbor složený z filharmoniků. Ti budou zpívat Bobbyho Circle songs, opačně bude Bobby improvizovat na hudbu cimbálové muziky, jazzband vystoupí s tradičním jazzovým repertoárem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Bobby McFerrin v Praze

McFerrin již na podobných projektech spolupracoval např. s Newyorskou, Berlínskou či Vídeňskou filharmonií.

V ČR vystupoval už mnohokrát. Fenomenální umělec zasahuje do popu, jazzu, klasiky, world music. Je dirigentem, skladatelem i zpěvákem. Vydal tři desítky alb a získal si popularitu po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám