Hlavní obsah

BlueFest s Larkin Poe a Walterem Troutem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Novinkách můžete ve čtvrtek od 19:00 sledovat živě BlueFest Online, kde vystoupí mimo jiné americký bluesman Walter Trout nebo stále populárnější dívčí kytarové duo Larkin Poe.

Živě: Mezinárodní hudební festival BlueFestVideo: Liver Music

 
Článek

Larkin Poe, neboli zpívající a hrající sestry Rebecca a Megan Lovellovy, se věnují blues ze staré školy, country a blues-rocku s přesahem až do popových vod. Skvěle vystřihnou standard i popovou hitovku předělanou až k nepoznání do bluesové nálady.

Kytary doprovázejí jejich signifikantní larkinovské vrstvené vokály, přesné, s bluesovou patinou, ale současně bohaté objemem.

Foto: Larkinpoe.com

Larkin Poe

Ze zahraničních hvězd vystoupí také bluesový kytarista a zpěvák Walter Trout, skupina Southern Avenue nebo britští Wille and Bandits. Díky spolupráci se šumperským mezinárodním festivalem Blues Alive ve čtvrtek vystoupí americký bluesový kytarista Kenny Brown nebo chicagský bluesový zpěvák a kytarista a držitel více než tří desítek různých hudebních ocenění John Primer.

Českou scénu zastoupí Flamengo Reunion Session & Karel Kahovec, Peter Lipa, Ivan Hlas Trio, Dan Bárta, Tonya Graves, minus123minut, Olin Nejezchleba & Kybabu, Jan Spálený & ASPM, Vítkovo Kvarteto, The Atavists nebo členové skupiny ETC.

„V letošním roce se v rámci projektu Prague International Bluenights měly uskutečnit v Lucerna Music Baru koncerty Walter Trout, Larkin Poe a v O2 universum koncert Beth Hart. Bohužel jsme byli nuceni termíny těchto koncertů kvůli celosvětové pandemické situaci přesunout. Jsem však rád, že tyto hvězdy potěší své fanoušky vystoupením, než se budou moci koncerty opět pořádat, alespoň v online podobě na tomto festivalu,“ sdělil ředitel agentury Liver Music Radim Svatoň.

„BlueFest Online má jako hlavní cíl podpořit českou hudební scénu a zároveň potěšit fanoušky kvalitní hudby v této nelehké době. Za sekundární cíle pak považujeme podporu dalších kulturních profesí, které se na festivalu budou podílet, jakož i podporu zahraničních jmen. Cílem je samozřejmě také kulturně obohatit vyprahlou hudební scénu, potěšit nejen bluesové diváky a představit blues širší veřejnosti,“ vysvětlil za festival Petr Pošvic.

„Letošní festival BlueFest Online bude vysílán zdarma, ale budou-li diváci chtít, budou mít možnost uhradit dobrovolné online vstupné a podpořit tak hudebníky i dělníky kultury, kteří se na akci podílí,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám