Hlavní obsah

Blondie se chtějí na novince vrátit k tradičnímu zvuku

Právo, jaš

Od vydání jedenáctého studiového alba americké kapely Blondie nazvaného Pollinator uplynuly více než čtyři roky. Pro ty, kteří už čekají na její nové písně, nyní zveřejnila dobrou zprávu. V klidu a s rozvahou připravuje materiál pro další desku.

Foto: archiv kapely

Skupina Blondie nahrává své dvanácté studiové album.

Článek

Jak oznámila zpěvačka Debbie Harryová, album bude obsahovat deset až dvanáct skladeb. Ujistila rovněž, že se bude lišit od předchozího počinu a jedním dechem dodala, že se na něm Blondie vrátí ke zvuku a stylu, s nimiž jsou historicky nejvíce spojeni. „Budou to Blondie v té nejčistší podobě,“ přiznala v rozhovoru pro britskou BBC.

Současně mírnila naděje na to, že deska vyjde v dohledné době. „Album je ve velmi základní fázi výroby. Shromáždili jsme písně, které se nám líbí. Myslím, že dalším krokem bude nahrání několika ukázek,“ oznámil Harryová. Skupina k realizaci nahrávky přizvala cenou Grammy oceněného producenta Johna Congletona, který spolupracoval například se zpěvačkami St. Vincent a Lanou Del Rey. Nevyloučila, že se na desce objeví i nějaká coververze.

Blondie založili v roce 1974 v New Yorku Debbie Harryová a kytarista Chris Stein. Debutové stejnojmenné album vyšlo v roce 1976. Rok poté následovala deska Plastic Letters a v dalším roce pak Parallel Lines. Z ní pochází hit Heart of Glass, který se dostal na vrchol amerického singlového žebříčku Billboard Hot 100. Kapela později vydala další nahrávky. V roce 1982 ale ukončila činnost a Harryová se věnovala sólové kariéře.

Dohromady se opět dala v roce 1997 a v únoru 1999 vydala comebackové album No Exit, ze kterého pochází hit Maria. Na kontě má jedenáct studiových alb.

V současnosti v Blondie kromě Harryové a Steina působí i Tommy Kessler (kytara), Leigh Foxx (baskytara), Matt Katz-Bohen (klávesy) a Clem Burke (bicí).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám