Hlavní obsah

Bitva o Ferrari. Christian Bale i De Niro dělají filmy o italské legendě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Paramount Pictures potvrdila, že bude distribuovat film Michaela Manna nazvaný Enzo Ferrari. Letos to není jediný ohlášený projekt na stejné téma.

Foto: Bioscop

Robert De Niro (z filmu Mafiánovi)

Článek

Ve filmu Michaela Manna mají hrát Noomi Rapaceová a Christian Bale, který ztvární samotného Ferrariho. Firma YooZoo chce film distribuovat i na čínském trhu.

Projekt vychází z knihy Brocka Yatese Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine. Ta popisuje jeho úspěchy jako závodníka i konstruktéra ve 40. až 70. letech minulého století, ale také jeho údajné tyranské sklony, manipulativní povahu a špatné  vztahy s rodinou. Zatím se mluví o rozpočtu 80 miliónů dolarů, který se může i zvýšit.

Foto: Warner Bros

Anne Hathawayová a držitel Oscara Christian Bale, zrovna jako Bruce Wayne.

Letos na jaře prohlásil slavný herec Robert De Niro, že připravuje podobný film, který je pro něj absolutní prioritou. Film se má jmenovat Ferrari a údajně ho bude režírovat Clint Eastwood.

„Je ctí vyprávět o životě neobyčejného muže, který způsobil revoluci v motoristickém sportu,“ řekl v dubnu De Niro. „Film se začne natáčet brzy, hlavně v Itálii, a má absolutní přednost před všemi mými projekty.“

Nápadný věkový rozdíl mezi Balem a De Nirem by nemusel být závadou, jestliže se jeden film bude odehrávat spíše v padesátých a šedesátých letech a druhý v sedmdesátých a osmdesátých.

Pro dvaasedmdesátiletého Roberta De Nira navíc hovoří fakt, že je částečně Ital. Ne náhodou se proslavil také v mafiánských ságách z italsko-amerického prostředí jako Špinavé ulice či Kmotr 2. V současné době však dává častěji přednost komediím a rodinným filmům typu Fotr je lotr, Terapie láskou, Stážista a Dirty Grandpa.

Reklama

Výběr článků

Načítám