Hlavní obsah

Bible inspirovala novou řadu akčních figurek

Novinky, Der Spiegel, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na Spidermana, letos si děti budou hrát na biblické příběhy. V Americe začali vyrábět figurky, které vypadají jako plastoví akční hrdinové, jenže jde o postavy z bible.

Článek

Autoru biblických figurek Davidu Sochovi připadaly hračky podle akčních filmů příliš lascivní a démonické, tak se rozhodl vytvořit vlastní. Měly by dětem přiblížit biblické příběhy a konkurovat komerčním komiksovým hrdinům.

Postavičky sice mají přátelské tváře, ale některé z nich disponují i obřími bicepsy a zaťatými pěstmi, takže si s nimi děti mohou opravdu "akčně" pohrát. Navíc jsou vybavené audio-chipem, takže vám řeknou něco o sobě a navíc přihodí citát z bible.

O hračky je prý obrovský zájem. "Ježíš je absolutní bestseller," říká David Socha, "bude vyprodaný ještě před Vánocemi." Na prodej je celkem dvacet figur, např. Ježíš stojí 20 dolarů. K tomu je možné pořídit i doplňky jako zeď, jesličky nebo lva.

David Socha pravděpodobně díky své víře zbohatne, protože kromě internetových obchodníků přijal postavičky na zkoušku i obří řetězec Wal-Mart. Mimo USA se zatím prodej neplánuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám