Hlavní obsah

Benny Cristo chce zaujmout na Eurovizi novinkou Omaga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku má v květnu reprezentovat na Eurovision Song Contest v Rotterdamu zpěvák Benny Cristo a Omaga. Minulý rok se Eurovize nekonala.

Benny Cristo: Omaga

 
Článek

Skladba Omaga vznikla ve spolupráci Crista s producentem Filipem Vlčkem. V klipu má zpěvák vystupovat jako hrdinové kultovních filmů.

„Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla, jako jsou Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Osvícení, byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku. Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci,” vysvětlil režisér Jan Strach.

Foto: Česká televize

Benny Cristo a Filip Vlček

„Během natáčení jsme nabrali hromadu skvělých scén. Byl jsem si jistý, že i když použijeme jen desetinu z nich, výsledek bude jedinečný. Honza přišel se senzačním nápadem, který se povedlo bezvadně zrealizovat,“ dodal Cristo, dříve známý jako Ben Cristovao.

Novinku představí na Eurovizi 20. května v rámci druhého semifinálového kola. Finálový večer se uskuteční o dva dny později, v sobotu 22. května v přenosu České televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám