Hlavní obsah

Ben Stiller se chystá režírovat vážný film místo Spielberga

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký komik Ben Stiller si dává (snad) dočasnou pauzu v oboru komedií a jedná o režii snímku, o který měl začátkem roku zájem Steven Spielberg. Jde o drama z šedesátých let The Trial of the Chicago 7.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Komik Ben Stiller s manželkou Christine Taylorovou na premiéře filmu Tropic Thunder

Článek

Ve filmu měl původně hrát i Sacha Baron Cohen alias Borat, ale to bylo ještě ve spielbergovském pojetí, které nyní velmi pravděpodobně padá. Měl hrát hlavní roli politicky angažovaného hippíka Abbieho Hoffmana.

Hoffman na sebe v 60. letech upozornil akcemi namířenými proti válce ve Vietnamu. V roce 1968 narušil s dalšími protestujícími sjezd demokratů v Chicagu svým protiválečným karnevalem, který se postupně zvrhl v pouliční násilí. Demonstranti začali házet kameny a cihly a policie odpověděla slzným plynem. Město dokonce vyhlásilo zákaz vycházení, což ale protesty nezastavilo.

Poté bylo vyšetřováno několik policistů i aktivistů včetně Hoffmana. Policistům se nic nestalo, ale Hoffman a jeho přátelé byli obviněni z výtržností. V procesu svědčil i spisovatel Norman Mailer, který ho popsal jako hlučný střet mezi starými pořádky a rostoucí alternativní kulturou. Těžce nemocný Hoffman spáchal sebevraždu v roce 1989.

Film chce co nejrychleji točit studio DreamWorks, scénář sepsal Aaron Sorkin. Stiller se pravděpodobně stane koproducentem a není vyloučeno, že si zahraje i roli Hoffmana. Nabízí se otázka, zda je možné se po Zoolanderovi, Vybíjené a Tropické bouři dívat na Bena Stillera a nesmát se při tom.

Anketa

Chtěli byste vidět první vážný film v režii Bena Stillera?
Ano
65,8 %
Ne
34,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 333 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám