Hlavní obsah

Béčko jako řemen: Hollywood definitivně oživil Conana

Novinky, Stanislav Dvořák

Z USA dorazila pozitivní zpráva pro milovníky mlčenlivých fantasy týpků, kteří se ohánějí velkým mečem, a pro recesisty, kteří se baví roztomilou béčkovostí podobných komiksových příběhů. Trvalo to čtvrt století, ale teď je to definitivní: filmoví producenti se odvážili oživit Conana.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger v Barbaru Conanovi

Článek

Scénář k filmu pilují Dirk Blackman a Howard McCain, kteří už napsali např. příběh k dobrodružnému Amazonu. Ať už bude film jakýkoliv, rozhodně nebude levný, studio Lionsgate slíbilo investovat do Conana 100 miliónů dolarů.

Producent Fredrik Malmberg slibuje, že nový Conan bude věrný originálu. S tímto hrdinou má navíc velkolepé plány - nevidí prý důvod, proč by nemohl mít Conan pokračování každé dva roky a přirovnal ho k Batmanovi.

Barbar Conan režiséra Johna Miliuse v roce 1982 proslavil mladého Arnolda Schwarzeneggera, ale zároveň mu vytvořil image tupého svalnatce. V té době se proti němu v USA pořádaly i demonstrace, kde lidé nosili transparenty s nápisy "krutost není zábava".

Film nebyl nic zvláštního, ale lidem se líbila drsná atmosféra. Pak přišlo pokračování Conan ničitel, které už bylo tak hloupé, že ho zavrhli i někteří fanoušci prvního Conana. Na filmových serverech získal velmi slabé hodnocení. Filmaři pak raději vlasatého barbara s mečem nechali 24 let spát.

Že by si hlavní roli v novém snímku zahrál opět Schwarzenegger, je téměř vyloučeno. Studio jeho jméno vůbec nezmiňuje.

Anketa

Těšíte se na Conana?
Ano
77,9 %
Ne
22,1 %
Celkem hlasovalo 425 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám