Hlavní obsah

Barbora Poláková: Jsem ve fázi shromažďování

Právo, Katarína Straková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadějná zpěvačka a herečka Barbora Poláková se momentálně raduje z nominace na objev roku v anketě Český slavík Mattoni. Její vyhlášení se uskuteční v sobotu večer, kdy bude bojovat na parketu v taneční soutěži StarDance.

Foto: Foto ČTK – Dušan Dostál

Barbora Poláková tvrdí, že dosud nikdy na nic nominována nebyla.

Článek

V únoru jste zveřejnila píseň Kráva, následoval politicky laděný duet Sami s Davidem Kollerem, naposledy jsme se dočkali klipu ke skladbě Pas. Kdy vyjde album?

To se uvidí. Po Krávě jsem nad tím celkem vážně uvažovala, protože přicházely různé nabídky na spolupráci, ale potom jsem potkala Davida, který mi poradil, ať nikam nepospíchám, ať klidně písničky zatím vypouštím jednu po druhé a postupně si i já v sobě vyjasním, co přesně mě baví a co bych ráda. Momentálně jsem tedy ve fázi shromažďování.

Aktuálně máte nominaci na objev roku v anketě Český slavík Mattoni. Máte radost?

Byla jsem zaskočená a překvapená. Ani jednu z těch věcí jsem nedělala kvůli nějaké ceně. Byly to všechno takové punkeřiny, které konstatují danou věc. A vznikaly téměř bez motivace obdivu, natož ocenění. Uvidíme, jak to dopadne. Hlasuje se jen tenhle jeden týden a mně přijde trochu hloupé pobízet fanoušky, aby mi ve stejnou dobu posílali hlasy na ČT 1 kvůli trsání ve StarDance a na Novu kvůli Slavíkovi.

Vzhledem k množství vašich aktivit se takové uznání dalo čekat, nemyslíte?

Mám toho za sebou tenhle rok hodně, to máte pravdu. Ale jsou různé formy uznání. Některá se lesknou, jsou velká a obecně významná a některá jsou obecně bezvýznamná, přesto nejhřejivější a vedou vpřed.

Kdybyste měla teď přednést děkovnou řeč, komu byste poděkovala?

Těm, kteří vzali do ruky telefon a napsali. Sandře Novákové a jejímu Barování. A rodičům, protože je mám ráda.

Nacvičujete si podobná vystoupení někdy doma před zrcadlem? Pro jistotu…

Nikdy jsem na nic nominovaná nebyla, takže podobnou situaci neznám. V době vyhlašování Slavíků se navíc budu vlnit ve StarDance, takže spíš přemýšlím, co napíšu na papírek Ondrovi Brzobohatému, kterého jsem poprosila, aby cenu převzal za mě, když se poštěstí.

Videoklip k písničce Pas je pojatý kreativně, jako dětské leporelo. Čí to byl nápad?

Můj. Přemýšlela jsem, jak jednoduchý text Pasu podpořit něčím podobně jednoduchým. Měla jsem jasnou představu, ale nevěděla jsem, kde seženu někoho, kdo umí leporela. Naštěstí jsem narazila na Báru Zachovalovou a byla jsem ráda, že jsme si porozuměly. Vychytávaly jsme každý detailíček. I když má Pas na YouTube nejmenší počet zhlédnutí, mám ho nejraději.

Máte tu knížečku schovanou?

Mám ji doma.

Změnily intenzivní tréninky v televizní soutěži StarDance váš denní rytmus?

Jím a chodím spát už dva roky celkem pravidelně. Hledala jsem cestu, jak dát mému uměleckému chaosu řád, a tohle je způsob, jak si udržovat vyrovnanost. Takže se nic moc nezměnilo. Jím jen víc oříšků a piju často rakytník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám