Hlavní obsah

Balet Junior zahájí Mezinárodní týdny tance

PRAHA

Premiérou tří choreografií souboru Balet Praha Junior začne ve čtvrtek v Laterně magice festival Mezinárodní týdny tance. Své nejlepší choreografie tu během tří dnů představí také studenti českých tanečních konzervatoří a jejich kolegové z Polska, Maďarska a Slovenska.

Článek

Sedmnáctý ročník festivalu pořádá konzervatoř Taneční centrum Praha, která je pokračovatelem prvního českého centra současného tance, Vysokoškolského uměleckého souboru. Množné číslo v názvu festivalu vyjadřuje skutečnost,že akce zahrnuje tvůrčí dílny a přehlídky, které konzervatoř pořádá během celého roku.

Čtvrteční a páteční premiérové představení se skládá ze tří choreografií. Se členy Balet Praha Junior je na podzim nastudovali tři mladí choreografové včetně nového šéfa Baletu Národního divadla Petra Zusky v rámci tvůrčí dílny Visegrád 2003.

Festival doprovází semináře pro mladé tanečníky na téma klasického, současného a jazzového tance, videoprojekce, přednášky a besedy, které se od 6. do 12. ledna konají v sídle konzervatoře v Praze na Větrníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám