Hlavní obsah

Babčáková ohlásí nominace na České lvy

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simona Babčáková a Jakub Žáček ohlásí v sobotu večer nominace na filmové ceny Český lev. Hlavní večer bude 2. března moderovat Jan Budař.

Foto: Petr Horník, Právo

Simona Babčáková

Článek

„Je to prestižní záležitost, a jelikož moderuji i jiné akce, je to pracovní výzva, ale hlavní důvod je, že jsem vášnivý filmový divák, filmy absolutně miluju,“ řekla již dříve Babčáková.

Už předem jsou známy nominace na nejlepší plakát (Čtyři slunce, Dont stop, Modrý tygr, Polski film a Ve stínu) a na nejlepší zahraniční film (Atlas mraků, Hugo a jeho velký objev, Le Havre, Nedotknutelní a Rozchod Nadera a Simin). Cenu Magnesia za studentský film (dotace 100 000 korun) mohou získat snímky M.O., Numbers, Svlíkání, Tenkrát poprvé nebo Velkej Honza. Nominační večer vysílá od 20.00 ČT2.

V anketách může veřejnost volit nejoblíbenějšího žijícího českého herce a herečku roku 2012. Hlasování v anketě začíná 23. ledna na internetových stránkách Ceskylev.seznam.cz a potrvá do 25. února. Hlasovat se může pouze jednou, každý hlasující má 2 hlasy – jeden pro herce a jeden pro herečku.

Součástí hlasování bude také soutěž o dvě vstupenky na slavnostní vyhlášení a předávání cen, které držiteli umožní vstup i na afterparty s herci a herečkami. Výherci anket obdrží od společnosti Seznam.cz věcný dar.

Reklama

Výběr článků

Načítám