Hlavní obsah

Axl Rose má zase "bebíčko". Slash ho ponižoval, tak nemohl skládat

Novinky, Stanislav Dvořák

Konečně se vysvětlila záhada, proč Axl Rose nedokázal léta dokončit album Chinese Democracy. Můžou za to jeho kolegové Slash a Duff McKagan, kteří ho prý pořád sráželi a nic, co udělal, se jim nelíbilo. Alespoň to Axl tvrdí.

Článek

Axl Rose sdělil deníku USA Today, že příští deska už bude hotová rychleji než Chinese Democracy. "Musel jsem se neustále zabývat tolika věcmi, které ani nesouvisí s hudbou, nýbrž s hudebním průmyslem. Byla to ztráta času," postěžoval si.

"Nebylo s kým pracovat, komu důvěřovat. Někdo přišel, že pomůže a ve skutečnosti to chtěl jen zmixovat a dostat ven. Měl jiný program. Příští album už vyjde dříve."

Vinu hází na Slashe, Duffa a svou bývalou přítelkyni Stephanii Seymourovou, kteří prý ničili jeho schopnost psát. "Pro tyhle tři byla všechno blbost. Strašně mě sráželi. Na turné (myšleno turné Use Your Illusion) Slash a Duff říkali: jsi idiot a ubožák. Dlouho jsem se cítil zablokovaný. Snažil jsem se zjistit, co jsem vlastně chtěl říct."

Ke svým kolegům se už nechce vracet. "Míček není na mé straně, já tuhle válku přežívám, ale nevyvolal jsem ji."

Foto: Petr Horník, Právo

Slash při hře

Jenže jeho bývalí spoluhráči říkají něco úplně jiného. Začátkem roku Slash uvedl, že ho bývalý kolega nenávidí, ale není to vzájemné. "Je to kvůli hodně věcem, já vlastně ani nevím. Vůbec spolu nekomunikujeme. Mluvím s Duffem a Stevenem, ale když dojde na starou sestavu Guns N' Roses, není nikdo, kdo by to rozhodnul.“

Mezitím obnovil vztahy se svou druhou skupinou Velvet Revolver a frontmanem Scottem Weilandem, dokonce spolu jednou vystoupili naživo. Stále však hledají nového stálého zpěváka. I proto Slash vydal sólo desku Apocalyptic Love.

Vody rozvířil i bubeník Steven Adler, který v dubnu prohlásil, že Axl Rose nemá používat název Guns N' Roses a novou sestavu nazval „Axlem a jeho nádeníky“. Později se ale omluvil, prý šlo o výbuch emocí: „Je těžké vidět svou bejvalku v posteli s někým jiným. Stvořili jsme jeden z nejprodávanějších debutů všech dob a není žádné tajemství, že bych chtěl dokončit, co jsme začali před pětadvaceti lety a zahrát si dohromady v Rockové síni slávy."

Reklama

Výběr článků

Načítám