Hlavní obsah

Avettovi vrátili folk do mainstreamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Avett Brothers se zrodili v Concordu v Severní Karolíně a svou první desku vydali až s nástupem nového tisíciletí. V Americe jsou nyní mimořádně populární. Zdá se, že folková hudba nabrala nový dech a album Carpenter slaví velké úspěchy.

Foto: TheAvettBrothers.com

The Avett Brothers

Článek

The Avett Brothers tvoří dva skuteční bratři Scott Avett a Seth Avett, kteří obsluhují bendžo a kytary, a dále basista Bob Crawford, violoncellista Joe Kwon a bubeník Jacob Edwards. První oficiální LP vydali po několika amatérských pokusech v roce 2002 (Country Was) a následovala další - A Carolina Jubilee (2003), Mignonette (2004), Four Thieves Gone: The Robbinsville Sessions (2006), Emotionalism (2007) a I and Love and You (2009).

Na albu Carpenter prezentují sladší podobu amerického folku s popově romantickou příchutí, bez jakýchkoliv freak vlivů a postmoderních legrácek. Vycházejí z historie své domoviny, Severní Karolíny, ale přece jen se někdy ozve i moderní rockovější zvuk, nejde o muzeum.

Výsledkem je hudba lehce přístupná, spíše veselá než kotlíkářsky do sebe zahleděná a ustrašená. Někteří v ní slyší i radostné popěvky Beatles. Proč ne, je to vlastně takový brit-pop s bendžem, který má dost daleko k blues nebo gospelu, což jsou vlivy, které by člověk vzhledem k jejich rodišti očekával.

Charizmatičtí a slušně zpívající bráchové mají s CD Carpenter velký komerční úspěch. Je logické, že hlavně v USA, kde bude mile staromódní přístup k folk-country-popu vždy vítanější než v Evropě.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Výběr článků

Načítám