Hlavní obsah

Autorka Padesáti odstínů šedi je terčem posměchu na Twitteru

Právo, LZ

Po celém světě má milióny fanoušků, její knihy se staly absolutními bestsellery. Přesto se stala britská autorka erotické trilogie Padesát odstínů šedi terčem posměchu. Na Twitteru chtěla odpovídat na otázky fanoušků, dočkala se však vlny výsměchu a ironie.

Foto: ČTK

Autorka erotické trilogie Padesát odstínů šedi E L James

Článek

Před několika dny vyšel další díl erotické série s názvem Grey. Kniha vypráví erotický příběh z pohledu mužského protagonisty. K této příležitosti se rozhodla spisovatelka E L James odpovídat na otázky čtenářů prostřednictvím Twitteru. Místo otázek ke kontroverzní knižní sérii se ale vyrojila řada vtipů a ironických narážek. James si totiž za nedlouhou dobu svého působení vytvořila vedle základny fanoušků i silnou skupinu odpůrců.

„Co nenávidíte více, silné nezávislé ženy, nebo anglický jazyk?“ zní jedna z otázek. „Když budu stalkovat dívku a na její auto umístím GPS, znamená to, že jde o pravou lásku?“ následuje hned další. „Odpovíte na tyto otázky, nebo nejdříve počkáte, až to udělá Stephenie Meyerová první?“

Jednou z nejoblíbenějších otázek se stala ta, ve které se ohledně nové knihy dotazující ptá, jestli bude další autorčina kniha napsána z pohledu někoho, kdo skutečně umí psát. Dotazující se v závěru záplavy tweetů shodli, že čtení příspěvků pod tímto hashtagem je zábavnější než samotné autorčiny knihy. Uživatelé Twitteru jeho prostřednictvím autorce zároveň svorně vzkázali, že fakt, že jsou její knihy hojně prodávané, neznamená, že se všem také líbí.

Reklama

Výběr článků

Načítám