Hlavní obsah

Australanka Tash Sultana začínala na ulici, příští rok vystoupí poprvé v Čechách

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská zpěvačka Tash Sultana, o níž někteří hudební publicisté píší jako o Edu Sheeranovi v sukních, vystoupí poprvé v České republice. Hudebnice, jež za poslední čtyři roky procestovala koncertně celý svět a v rekordním čase vyprodala americký amfiteátr Red Rocks, dorazí do Prahy. V Tipsport areně vystoupí s kapelou 5. září 2020.

Foto: archiv umělkyně

Tash Sultana má na kontě debutové album.

Článek

Tash Sultana má za sebou raketový start. V jednadvaceti letech si zvládla získat skvělou pověst buskingem na ulicích rodného Melbourne a díky videím nahrávaným doma v obýváku pak svou popularitu rozšířila po celém světě.

Do své první kytary se zamilovala už ve třech letech a ve hře se od té doby dostala na téměř virtuózní úroveň. Zpěvem, rytmickými schopnostmi a skvělou prací s looperem předvádí na pódiu skladby s originální melodickou linkou a kvalitními texty.

Tash Sultana má na kontě dvojnásobně platinové EP Notion (2016), z nějž v evropských rádiích rotují singly Notion a Jungle, a také loňské album Flow State, které uspělo především v prodejních žebříčcích v Austrálii a Americe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám