Hlavní obsah

Audioknižní útok Petra Nárožného na bránici

Právo, Ilja Kučera ml.

Nejrůznější herecké vzpomínky, memoáry či autobiografická vyprávění jsou v tuzemské audioknižní produkci poměrně častým jevem. Zpravidla bývají zajímavé, příjemné na poslech, bohaté na neobvyklé osobní zážitky i setkání.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nárožný načetl audioknihu.

Článek

To vše platí o sto pěti minutách okouzlující audioknížky Petra Nárožného Škoda slova, které padne vedle… v jeho autorském podání. Je tu však i něco navíc. Po celou dobu poslechu se budete náramně bavit a smát. Nejedná se o chronologicky poskládané momentky ze života oblíbeného herce, ale o svým způsobem samostatné povídky, postřehy či fejetony s ním spjaté.

Jsou mezi nimi třeba Anatomie vernisáže, známá a oblíbená už z minulosti, kouzelná povídka Jak jsem potkal Palečka o skandálním trapasu s domnělým písničkářem Miroslavem Palečkem nebo okouzlující bohémská úvaha Kdy malíři vlastně malují. V besedě s hereckým bardem zase Nárožný fascinujícím způsobem imituje Rudolfa Deyla staršího.

Na druhou stranu audioknížka Petra Nárožného rozhodně není pouze úsměvnou a třeskutě zábavnou kolekcí. Vyprávění má i polohy poetické, ironické a je prodchnuto životní moudrostí vnímavého člověka věku „osmdesát plus“, jak sám autor říká.

Trochu rušivým momentem jsou snad jen hudební předěly Jiřího Stivína, občas tak usilovně rozverné, až působí poněkud přehnaně. Celkově je ale poslech téhle audioknížky natočené v režii ostříleného barda mluveného slova Tomáše Vondrovice velmi příjemný a nadmíru milý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám