Hlavní obsah

Ashton Kutcher točí v Indii film o Jobsovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Fanoušci hollywoodského herce Ashtona Kutchera vypátrali, že se v těchto dnech pohybuje zarostlý po indické metropoli Dillí. Hraje tam totiž mladého technologického vizionáře Steva Jobse, který v sedmdesátých letech s podobnými vousy skutečně putoval po Indii.

Foto: Profimedia.cz

Ashton Kutcher

Článek

Zpráva se ze sociálních sítí dostala do předních světových médií. Pozoruhodné je, že známý komerční herec Kutcher natáčí tento film s malou nezávislou produkcí, režíruje jej Joshua Michael Stern a produkuje a financuje Five Star Institute.

Americký list The Hollywood Reporter cituje indické noviny, které píšou, že herec měl navštívit svaté město Vrindávan. Zde podle nejmenovaných zdrojů natočil pár scén, které ukazují, jak se s někým setkává a "dosahuje osvícení". List bohužel nevysvětluje, co tím přesně myslí. Kutcher prý cestuje se svým otcem Larrym a nikoliv se svou milenkou, herečkou ukrajinského původu Milenou Kunisovou, která si říká "Mila Kunis".

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

Steve Jobs se v roce 1973 rozhodnul, že studium na vysoké škole v Portlandu pro něj nemá smysl, a raději vyrazil s kamarádem Danem jako baťůžkář do Indie. Chtěli navštívit chrám jednoho slavného mystika, jenže když tam přijeli, zjistili, že je už dávno mrtvý. Pak navštívili jiné chrámy a projeli severní Indii včetně Dillí.

Jeho příběh se Joshua Michael Stern rozhodnul natočit co nejrychleji, protože tak zřejmě předběhne mnohem větší projekt společnosti Sony. Ta koupila už loni práva na autorizovanou biografii Steva Jobse od Waltera Isaacsona, která vyšla v říjnu 2011, ale dosud nic nenatočila. Není znám ani hlavní představitel, ani další podrobnosti.

Stern si nechal napsat scénář od Matta Whiteleyho a žádnou autorizovanou knížku nepotřeboval, což mu otvírá možnost být odvážnější, udělat "méně hodný" film a samozřejmě také možnost přivolat soudní žaloby.

Reklama

Výběr článků

Načítám