Hlavní obsah

Arnold se nudí. Nedaří se navázat na Predátora, Conana ani Terminátora

Novinky, Stanislav Dvořák

Arnold Schwarzenegger odmítnul točit pokračování Predátora. Scénář si sice přečetl, ale nelíbí se mu, informoval server The Wrap. Ani dalším filmům, které chtěly navázat na akční trháky osmdesátých let, se moc nedaří. Faktem je, že velká studia už o „Arnieho” nemají takový zájem jako dřív.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý král akčních filmů relaxuje na kole.

Článek

Pokračování filmu Predátor chystal Shane Black několik let. „Zeptali se mě, četl jsem to a nelíbilo se mi to,“ řekl akční veterán Schwarzenegger.

„Jedině kdyby to snad přepsali a udělali z toho významnější roli, ale tak, jak je to teď, to nebudu dělat,“ dodal.

Postava cool drsňáka Dutche kouřícího doutníky, která fanoušky velmi bavila v prvním díle režiséra Johna McTiernana z roku 1987, se ve scénáři Shana Blacka objevuje, ale podle informací serveru The Wrap je to v podstatě cameo (maličká bezvýznamná role). Říká tam dvě repliky. Arnolda Schwarzeneggera to patrně urazilo, protože první díl stál do značné míry na něm.

Foto: 20th Century Fox

Mladý Arnold Schwarzenegger v Predátorovi

Predátora 2 natočili v roce 1990 bez Arnolda Schwarzeneggera a zmatený děj se přesunul z džungle do města. Fanoušci namlsaní vypiplanou jedničkou byli zklamaní. Ještě pozdější Vetřelec vs. Predátor byl podle recenzí jen slátaninou. Loni se psalo o tom, že v nové verzi bude mít hlavní roli Benicio Del Toro, jenž si v roce 2015 zahrál v brilantním dramatu z mexicko-amerického pohraničí Sicario a kritika z něj byla nadšená.

S dalším filmem Arnolda Schwarzeneggera The Legend of Conan to také nevypadá nejlépe. Podle serveru Slashfilm je dokonce „definitivně mrtvý“.

Producent Chris Morgan řekl v rozhovoru pro Entertainment Weekly: „Je to dlouhý příběh, ale nakonec se studio rozhodlo, že to dělat nebudou. Musím upřímně přiznat, že mi je to líto. Ten první film jsem tak miloval, je to jeden z mých nejoblíbenějších. Sehnali jsme Willa Bealla, aby napsal scénář, a byl skvělý. Bylo to o Conanovi po třiceti letech, něco jako Clint Eastwood ve filmu Unforgiven (Nesmiřitelní). Bylo to boží. Nakonec byl ale rozpočet vysoký a studio si nebylo jisté tím filmem a jeho relevancí na dnešním trhu. Takže to nechali být. Možná z toho udělají televizní pořad nebo tak něco.“

Foto: TriStar Pictures

Arnold Schwarzenegger jako legendární Terminátor

Ani jako ikonický Terminátor se Arnold Schwarzenegger zřejmě nevrátí. Podle serveru New York Daily News byl tento projekt ve studiu Paramount pohřben. Pátý Terminátor se totiž nepovedl a reakce na bezradné pokračování sci-fi legendy byly po celém světě negativní.

„S Terminátorem a Arnoldem je konec. Studio zcela vyřadilo pokračování ze svých plánů, nepřipravuje se vůbec nic, žádné plány na další díl,“ sdělil zdroj serveru.

Stále však může vzniknout něco, co s klasickou sérií a Arniem nebude mít nic společného. David Ellison ze společnosti Skydance nedávno naznačil, že aktuálně zvažuje blíže nespecifikovaný projekt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám