Hlavní obsah

Apocalyptica slaví dvacet let návratem k Metallice

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Finská skupina Apocalyptica, která pozměnila podobu tvrdé hudby, když v ní začala místo kytary používat cella, slaví letos dvacet let od vydání debutu. Na turné se proto vrátí k interpretaci písní americké thrashové Metalliky, které ji proslavily. Zájem o návrat ke kořenům je i mezi českými fanoušky.

Foto: Apocalyptica/Juha Arvid Helminen

Aktuální sestava Apocalyptiky

Článek

Koncert naplánovaný na 11. února příštího roku byl beznadějně vyprodán, a tak pořádající agentura 10:15 přidala v říjnu ještě jedno vystoupení. I na druhý koncert naplánovaný na 12. února do karlínského Fora zbývá podle pořadatele už jen posledních 400 lístků. Sál je totiž pouze na sezení.

I když se pojetí finské skupiny postupně vyvíjelo a nakonec skončila u přece jen přístupnější zpívané vlastní tvorby s doprovodem bicích, než byly instrumentální úpravy metalových pecek pro elektrifikovaná cella, na kořeny své tvorby nezapomněla.

Letos uplynulo dvacet let od vydání průlomového debutu Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos, a tak vyšlo letos v červenci album v remasterované reedici doplněné o další skladby Battery, Nothing Else Matters a Seek & Destroy.

V příštím roce vyrazí finský soubor na turné, kde přehraje celé debutové album a přidá ještě další skladby americké thrashové legendy v úpravě pro čtyři cella se zvukovými efekty.

Výroční turné s dvaceti zastávkami začne počátkem února ve Švýcarsku a přes Mnichov, Vídeň a Milán dorazí Finové do Prahy, 19. února pak vystoupí ve Zlíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám