Hlavní obsah

Anti-MeToo. Lidé se složili na kampaň pro režiséra vyhozeného kvůli vtipům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomocí veřejné sbírky na internetu si filmoví fanoušci zaplatili v Kalifornii obří billboard, který hlásá: Vezměte zpět Jamese Gunna. Gunn je režisér, kterého v červenci 2018 vyhodilo studio Disney kvůli tomu, že kdysi psal na internet vtipy se sexuálním podtextem.

Foto: Profimedia.cz

James Gunn

Článek

Fanoušci chtějí, aby James Gunn režíroval pokračování Strážců galaxie, ale studio se zatím zdá být neoblomné.

Zachraňte galaxii, vezměte zpět Jamese Gunna, září z billboardu nedaleko Anaheimu. Peníze na billboard sehnali přes sbírku na GoFundMe, která zatím vynesla asi 5000 dolarů.

„Gunna opravdu milujeme jako tvůrce i jako muže, ve kterého dospěl. I kdyby to nezpůsobilo, že studio Disney uvidí, jakou chybu udělalo, přinejmenším jsme mohli Jamesi Gunnovi ukázat, kolik má podpory v tomhle koutě galaxie,“ řekl jeden z organizátorů akce, kuchař Giuseppe Cincinnato.

Skupina přátel chystá i další aktivity. Pokud sesbírá víc peněz, zaplatí ještě dražší billboard, který by byl blízko Disneylandu, což je pro ně důležité a symbolické.

Foto: Falcon

Strážci galaxie vol. 2

Nejde jen o pár fanoušků, i slavní herci Chris Pratt, Vin Diesel či Zoe Saldanaová protestovali proti vyhození režiséra. Nejen jim připadá oficiální zdůvodnění studia Disney nesmyslné. Filmové hvězdy napsaly otevřený dopis studiu Disney, aby jim oblíbeného režiséra vrátilo.

Foto: Universal

Chris Pratt

„Plně podporujeme Jamese Gunna. Byli jsme všichni šokováni jeho zbrklým propuštěním minulý týden a úmyslně jsme deset dní počkali s odpovědí, abychom mohli přemýšlet, modlit se, poslouchat i diskutovat. Podpořil nás i příval podpory od fanoušků a od lidí z médií, kteří si přejí, aby byl James navrácen na místo režiséra třetího dílu,“ napsali herci v létě.

„Přestože nepodporuju roky staré nevhodné vtipy Jamese Gunna, je to dobrý člověk. Já osobně bych ho moc rád viděl zpět jako režiséra třetího dílu,“ uvedl Chris Pratt.

Gunn napsal před lety na internet vtipy o pedofilii a znásilnění. Podle tvrzení studia jsou jeho výroky neobhajitelné. „Urážlivé názory a prohlášení objevená na Jamesově Twitteru jsou neobhajitelná a nejsou v souladu s hodnotami našeho studia. Ukončili jsme s ním pracovní vztah,” sdělil v létě šéf The Walt Disney Studios Alan Horn.

Petice na podporu Jamese Gunna mezitím nasbírala 423 000 podpisů. Studio stále odmítá změnit názor.

Reklama

Výběr článků

Načítám