Hlavní obsah

Anna a Bolek Polívkovi hrají v Ženské na vrcholu

Právo, Věra Míšková

V zimní romantické komedii Ženská na vrcholu, která bude mít premiéru 7. listopadu, hrají dceru a otce Anna Polívková a její otec Bolek Polívka. Představiteli hlavních mužských postav jsou Martin Dejdar a Marek Němec a po 40 letech uvidí diváci na plátně také Janu Preissovou, která hraje manželku Bolka Polívky.

Foto: Bioscop

Anna Polívková se svým filmovým synem přijíždějí na hory.

Článek

Polívková (Helena) hraje přestarostlivou maminku osmiletého kluka a nadšenou propagátorku zdravého životního stylu. Ač o žádné seznamování nestála, potkává na horách, kam odjíždí s nadšeným synkem, dva muže. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým jeho živelný bratr, člen horské služby Mišo (Marek Němec).

„Natáčení se od toho klasického dost lišilo, protože jsme byli v jednom prostředí chaty, hodně lidí pohromadě, v podstatě v extrémních podmínkách, počasí se měnilo třeba třikrát během deseti minut, takže to byl opravdu velký adrenalin,“ popsal Dejdar natáčení na Chopku v Nízkých Tatrách.

Příběh, ve kterém nebude nouze o sníh, dobrodružství, lásku a legraci, se odehrává o vánočních prázdninách ve vysokohorské chatě, kde se setkají dvě neúplné rodiny a střetnou se dva odlišné pohledy na svět.

Ukázka z filmu Ženská na vrcholuVideo: Bioscop

„Hraji hodně starostlivou babičku Janinku. Je mi docela podobná, protože ve skutečnosti starostlivá babička jsem a jsem jí ráda,“ říká Jana Preissová. „Přestože jsme ale natáčeli na horách, ve filmu se neposadím ani na saně.“

Jejího manžela, poněkud rozpustilého dědečka Josefa hraje Bolek Polívka. „Mám roli nejen dědečka, ale zároveň jsem otcem své opravdové i filmové dcery Aničky. Paradoxem je, že ve filmu o sobě víc mluvíme a píšeme si, ale skoro se nevidíme,“ podotkl Polívka.

Nepřehlédnutelné role ztvárnili Martin Dejdar a Marek Němec. „Najít herce, kterým by diváci věřili, že jsou to drsní chlapi, horalové, trochu sexy a uvnitř citliví a schopni romantické lásky, je nelehké, stejně tak jako potkat takové chlapíky v reálném životě. Ale podařilo se! Martinovi s Markem postavy skvěle sedly. A navíc oba umějí lyžovat, jezdit na snowboardu a bravurně ovládat skútr. A jsou uvěřitelní v postavách bratrů,“ říká režisérka Lenka Kny, která na scénáři spolupracovala s Hanou Cielovou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám