Hlavní obsah

Aneta Langerová poprvé představila písně z alba Na Radosti

Právo, Jaroslav Špulák

Premiérou videoklipu k písničce Tráva začal v pondělí večer v pražském Studiu DVA koncertní křest nového alba Anety Langerové Na Radosti. Zpěvačka na něm poprvé představila písničky z něho naživo.

Foto: Archív zpěvačky - Olga Špátová

Aneta Langerová vyjede na koncertní turné v únoru.

Článek

Album Na Radosti vznikalo na místě stejného názvu na Šumavě. Langerová se na desce opět trochu posunula ve svém hudebním vývoji. Vykročila na cestu k vrstevnatější a složitější hudbě, nicméně podařilo se jí při tom zachovat charakter písniček.

Jak se ukázalo při pondělním vystoupení, divadelní prostředí novým písním sluší, stejně jako aktuálním úpravám starších. Více než k tanci svádějí totiž k pozornému vnímání. Nesou v sobě emoce a atmosféru jak místa, na kterém je Aneta Langerová společně s Jakubem Zítkem psali, tak textů, které náladu hudební složky věrně dokreslují.

Sama zpěvačka se pak při vystoupení představila v dobré hlasové formě a ke cti koncertu slouží i to, že spolu s ní zpívají v podstatě všichni členové kapely. V Praze ji navíc doprovázelo smyčcové trio, se kterým už Langerová koncertovala na turné Pár míst a s nímž se chystá i na koncerty k novému albu, které začnou 11. února v Prachaticích.

Kmotrem desky Na Radosti se stal Anetin bratr Nikola, který je jejím manažerem.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám