Hlavní obsah

Aneta Langerová či Matěj Ruppert zazpívají pro Světlušku

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve středu 24. dubna po sedmé hodině začne program charitativního Nočního běhu pro Světlušku v pražské Stromovce. Zájemci si zaběhají pro dobrou věc a vystoupení přislíbily známé osobnosti.

Článek

„Po loňské premiéře, které se zúčastnilo 818 běžců a podařilo se vybrat 318 000 Kč, je zde ročník druhý. Přijďte se přesvědčit, že běhat ve tmě má smysl. Staňte se Světluškou i vy – s čelovkou, kterou obdrží prvních 500 registrovaných zdarma, se můžete připojit k obrovskému roji Světlušek, který přesně v devět večer prolétne Stromovkou,“ uvedla za pořadatele Karolína Böhmová.

Na výběr je tříkilometrová nebo pětikilometrová trať a nemusíte běžet, stačí se symbolicky projít.

V průběhu registrací, které začnou od 19 hodin, bude v plném proudu doprovodný program. Vystoupení přislíbili Matěj Ruppert, Aneta Langerová, Pavel Nový a nevidomí zpěváci. Na startu závodu bude stát i vítěz londýnských OH v moderním pětiboji David Svoboda, bronzový kajakář z Londýna Vavřinec Hradilek nebo desetibojař a olympijský medailista Tomáš Dvořák.

Startovné je 450 Kč a celý výtěžek je určen Nadačnímu fondu Českého rozhlasu do sbírky Světluška na pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením.

„Na letošní běh se moc těším a doufám, že se nás na startu sejde co nejvíce a společně se všemi přáteli Světlušky rozsvítíme celou Stromovku. Také se těším na malou Nelinku, se kterou vám před startem společně zazpíváme,“ řekla Aneta Langerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám