Hlavní obsah

Andrea Kalivodová či Dasha vystoupí s nevidomými hudebníky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert, který spojí nevidomé umělce a známé hudební hvězdy, se koná 5. dubna ve Stavovském divadle v Praze. Proběhne už pošesté pod záštitou hraběnky Mathildy Nostitzové, jejíž předkové Stavovské divadlo postavili.

Článek

Představí se nevidomí umělci jako zpěvačka Blanka Janečková, flétnistka Eva Blažková a slovinský klavírista Zoran Škrinjar. Zazpívá muzikálová zpěvačka Dasha, operní pěvkyně Andrea Kalivodová a swingový zpěvák Jan Smigmator, a to bez nároku na honorář. Výtěžek půjde na výcvik vodicích psů pro nevidomé, kterému se Nadační fond Mathilda věnuje již od roku 2008.

„V Praze jsem kdysi navštívila koncert, na kterém vystupoval houslista Josef Suk a vynikající violoncellistka Michaela Fukačová. Výtěžek šel ve prospěch nevidomých. Slovo dalo slovo a od roku 1992 jsme začali každoročně pořádat koncerty ve Španělském sále na Pražském hradě. Dlouhou dobu jsme pouze spolupracovali s organizacemi podporujícími slabozraké a poté v roce 2008 založili vlastní Nadační fond Mathilda,” popsala patronka nadace Mathilda Nostitzová.

Moderování slavnostního večera, který se uskuteční 5. dubna od 19.30 ve Stavovském divadle, se ujala herečka Eva Holubová.

Vstupenky jsou k dostání v pokladnách Národního divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám