Hlavní obsah

Andrea Bocelli označil koronavirová omezení za ponižující, vyzval k jejich porušování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský tenorista Andrea Bocelli ostře kritizoval postup italské vlády v řešení koronavirové krize. Označil přitom nedávnou uzávěru za ponižující a vyzval Italy k nedodržování nadále platících omezení. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Universal Music

Andrea Bocelli

Článek

Bocelliho slova, která pronesl na konferenci v italském Senátu, jsou překvapující. Jedenašedesátiletý nevidomý operní pěvec se totiž stal symbolem národní jednoty, když v době vrcholné uzávěry na Velikonoční neděli v prázdné milánské katedrále zpíval lidem sužovaným koronavirem na celém světě. Jeho vystoupení s názvem Hudba pro naději se konalo bez přítomnosti diváků a bylo přenášeno živě na internetu.

Je čas na vzpouru davů, burcuje exprezident Klaus

Domácí

„Cítil jsem se ponížen a uražen. Nesměl jsem opustit dům, přestože jsem se nedopustil žádného zločinu,“ uvedl Bocelli na konferenci, které se zúčastnili opoziční politici včetně Mattea Salviniho, vůdce krajně pravicové strany Liga, jež kritizovala postup vlády Giuseppe Conteho v řešení koronavirové krize. Celostátní uzávěra byla v Itálii zavedena v březnu a postupně uvolněna ve fázích během tří měsíců.

Pořadatele koncertů a festivalů drtí nejistota

Festivaly

Bocelli se přiznal, že pravidla porušil. „Nemyslel jsem si, že by bylo správné nebo zdravé v mém věku zůstávat doma,“ uvedl. Poznamenal také, že situace podle něj nemohla být tak vážná, jak tvrdí úřady, jelikož prý nezná nikoho, kdo se musel léčit s koronavirem na jednotce intenzivní péče. Údajně více než 35 000 Italů s koronavirem zemřelo, podobné statistiky jsou ale často zpochybňovány i u nás.

Pravidla ohledně dodržování rozestupů a nošení roušek ve vnitřních prostorách, jako jsou například obchody, v Itálii stále platí. Bocelli však podle Reuters patrně Italy vyzval k občanské neposlušnosti. „Odmítněme dodržovat toto pravidlo. Čtěme knihy, pohybujme se, poznávejme se, mluvme, veďme dialog,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám