Hlavní obsah

Andělské nominace ovládl Vladimír Mišík

Právo, ČTK, jaš

Nejvíce nominací na hudební Ceny Anděl má zpěvák a skladatel Vladimír Mišík. Členové České hudební akademie (ČHA) ho nominovali v šesti kategoriích. Mišík, který je už od roku 1993 členem andělské Síně slávy, akademiky zaujal deskou Jednou tě potkám.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Mišík vydal loni výborně přijaté album Jednou tě potkám.

Článek

„Je mi dvaasedmdesát let, takže mě to na stará kolena těší. Mám radost z toho, že deska dopadla tak, jak dopadla. Během jejího natáčení jsem měl zdravotní problémy, ale ve studiu Sono, kde vznikala, byla tak skvělá atmosféra, že nebylo možné věci ošidit. I když mi nebylo nejlépe, dostal jsem ze sebe optimální pěvecký výkon. Všechno totiž probíhalo ve velkém klidu a v příjemné atmosféře. Zaplaťpánbůh,“ řekl Mišík o svém albu Právu.

Tři nominace získal za svou desku Září hudební kolektiv Zvíře jménem podzim, po dvou nominacích mají Mirai s albem Arigató, Vypsaná fixa a jejich Kvalita a Berenika Kohoutová s deskou Holka roku nebo Beata Hlavenková se sólovkou Sně.

Zpěvačka Berenika Kohoutová: Myslím to smrtelně vážně

Kultura

Večerem provede Ewa Farna

První kolo hlasování České hudební akademie skončilo 20. ledna. „Celkově v něm pod dohledem notáře v patnácti kategoriích hlasovalo 351 akademiků,“ uvedla ředitelka české pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) Petra Žikovská.

Českou hudební akademii tvoří hudební odborníci z řad novinářů, dramaturgů, pořadatelů koncertů i samotných muzikantů, dosavadních držitelů Anděla. Nejstarší tuzemské odborné hudební ceny se budou předávat 31. března, tentokrát budou vedle zástupců hudební branže přístupné i veřejnosti. Ceremoniál, který v přímém přenosu odvysílá Česká televize, se uskuteční v pražském O2 Universu. Večerem diváky provede Ewa Farna.

RECENZE: Ewa Farna si v divadle s písněmi hrála

Kultura

Karel Gott

V prestižní kategorii Album roku proti desce Mišíka Jednou tě potkám stojí kapela Chinaski s nahrávkou, které dala jméno 11, a předloňský objev Andělů Mirai s druhou vydanou deskou Arigató.

Do boje o sošku Anděla se šalmají od sochaře Jaroslava Róny se posmrtně dostal i Karel Gott se svým posledním duetem s dcerou Charlotte Ellou Srdce nehasnou autorů Richarda Krajča a Petra Harazina.

Mezi novinky letošních Andělů patří zavedení nové kategorie Slovenské album roku, ve které jsou nominovaní Marián Čekovský, Sima Martausová a skupina Nocadeň. Novinkou je také zřízení Coca-Cola ceny fanoušků, o jejímž vítězi rozhodnou hlasováním na internetu přímo hudební příznivci.

RECENZE: Chinaski mají v nové sestavě jiný zvuk a vyrovnané album

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám