Hlavní obsah

Aňa Geislerová ztvární Boženu Němcovou

Právo, vej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize začala natáčet minisérii o české spisovatelce Boženě Němcové. Příběh o jejích láskách a složitém manželství s Janem Němcem napsaly Hana Wlodarczyková a Martina Komárková, režíruje ho Lenka Wimmerová.

Foto: Česká televize

Aňa Geislerová si život Boženy Němcové před natáčením nastudovala.

Článek

Natáčet se začalo v Novém Městě nad Metují. Tento týden se filmaři přesunou do Opočna, následně do Prahy a později zavítají i na Slovensko. Všude tam zaznamenají životní příběh významné české spisovatelky, které propůjčila tvář herečka Aňa Geislerová.

„Není to žádný strnulý portrét velké spisovatelky. Její osud je bolestný, těžký i plný vášně. To všechno je příběh velkého srdce a výjimečné ženy,“ říká Geislerová.

Podle ní poznají diváci Němcovou z neznámého úhlu, který sice neboří všechny zažité představy, ale je překvapivý. „Stejně jako každá silná osobnost, budila i ona protichůdné emoce,“ upozorňuje herečka a tvrdí, že to se nezměnilo ani do dnešních dnů.

Pustila se sice do studia její korespondence, ale mnohem více se o ní prý dozvěděla až při natáčení. Přiznává nicméně, že byť ji obdivuje, ne vždy jí rozumí. „Každopádně hrát ji je opravdu velká pocta, úkol i zodpovědnost,“ řekla.

Mladou Němcovou ztvární Anna Kameníková. Ta uvedla, že natáčením se její vztah ke spisovatelce prohloubil. „Za poslední půlrok jsem nečetla nic jiného než knížky o Boženě nebo od Boženy. Pohltila mě a nadchla,“ dodala.

V dalších rolích se představí Jan Hájek jako Josef Němec, Vladimír Javorský, Klára Melíšková, Linda Rybová a Lucie Žáčková.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám