Hlavní obsah

Americký zpěvák Michael Bolton vystoupí v Praze

PRAHA

Americký zpěvák Michael Bolton, dvojnásobný držitel ceny Grammy, který po celém světě prodal už přes 50 miliónů kopií svých alb, se poprvé představí v České republice. Petr Novák z agentury Live Nation ve čtvrtek uvedl, že se Bolton 15. listopadu představí v pražské Lucerně, kde zazpívá největší hity své kariéry.

Článek

"Bolton je rovněž šestinásobným držitelem amerických Music Awards," dodal Novák, podle něhož je majitel silného, lehce nakřáplého hlasu znám hudební veřejnosti především jako zpěvák a skladatel prezentující se pomalými baladami v lehce rockovém hávu. Označován je i jako nejromantičtější hlas Ameriky. Vstupenky jsou podle Nováka v prodeji v síti Ticketpro v cenách od 995 do 1485 korun.

Bolton, vlastním jménem Michael Bolotin, se narodil v roce 1953. Na veřejnosti se poprvé představil s rockovou kapelou nazvanou Blackjack, kde působil i s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kullickem. Posléze se odebral na sólovou dráhu, jeho první album s názvem Michael Bolton (1983) bylo ještě relativně hardrockové. Zároveň ale začal úspěšně skládat i pro jiné zpěváky (Laura Braniganová, Pointer Sisters, Starship). Jeho styl postupně směřoval více k soulu a rockovým baladám.

Podle Nováka mělo velký úspěch jeho album Soul Provider (1989) a za rok 1989 získal i svoji první Grammy. Zazpíval si například i s Lucianem Pavarottim, Rayem Charlesem a B. B. Kingem.

Za svou kariéru vydal Bolton téměř dvě desítky alb. Naposledy své fanoušky nadchl zajímavým projektem Bolton Swings Sinatra, ve kterém předělal nejznámější Sinatrovy hity jako New York, New York, Night and Day či My Funny Valentine se swingovým orchestrem. Má za sebou také zkušenosti s filmem. Bolton je otcem tří dcer. V roce 1993 založil nadaci na pomoc ženám a dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám