Hlavní obsah

Alternativa nabídne improvizace i free core

Novinky,
Praha

Jubilejní 25. ročník festivalu Alternativa zahájí v úterý večer koncert kontrabasisty Pascala Niggenkempera. Ten v Malostranské besedě uvede projekt Le 7ème continent na pomezí improvizované a soudobé hudby.

Foto: Unijazz/Cristina Marx

Le 7eme continent

Článek

Niggenkemper vede sextet, který má nezvyklé obsazení. O basové linky se stará spolu s Juliánem Elvirou, který hraje na subkontrabasovou flétnu, na klarinety hrají Joris Rühl a Joachim Badenhorst, na klávesy pak Philip Zoubek a Liz Kosacková. temná kompozice je věnována masám odpadků v Tichém oceánu.

Před nimi vystoupí česko-rakouské duo Petr Vrba a Christof Kurzmann.

Foto: Unijazz

Luc Houtcamp

Středa bude v Malostranské besedě patřit free jazzu. Nejprve zahraje litevský saxofonista Liudas Mockūnas, pak se představí dvě mezinárodní tria zaměřená na improvizaci. Soubor Cruz/Witkowski/Zoubek hraje v obsazení bicí, kytara a syntezátor, zatímco v triu Houtkamp/Beresford/Blume hraje ústřední roli Houtkampův saxofon.

Foto: Unijazz

Trio Houtkamp - Blume - Beresford

Ve čtvrtek v La Fabrice zahraje belgická hardcorová kapela Amenra, které občas míří i do oblasti sludge a doom metalu. O zaměření souboru svědčí, že říjnové album Mass VI vyšlo na značce vedené skupinou Neurosis.

Foto: Unijazz/Gerhard Richter

Pianista Philip Zoubek

V pátek se na stejném místě představí Becoming///Animal, což je projekt baskytaristy italských freecorových Zu Massima Puppila a britského zpěváka Gordona Sharpa. Vystoupí i norský elektronický projekt Deathprod, za nímž stojí člen Supersilent Helge Sten.

Festival v sobotu zakončí v kubu Underdog vystoupení experimentátorů AVA, Tomáše Vtípila a norského projektu Phonophani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám