Hlavní obsah

Alice Cooper je Herodes, John Legend Ježíš. Nový Jesus Christ Superstar

Novinky, Stanislav Dvořák

Na Velikonoce uvede americká televize NBC nové pojetí muzikálu Jesus Christ Superstar. Ježíše si zahraje R&B zpěvák John Legend, zatímco Heroda ztvární rockový dinosaurus Alice Cooper.

Jesus Christ SuperstarVideo: NBC

 
Článek

Zpěvačka Sara Bareillesová hraje Máří Magdalenu a Brandon Victor Dixon Jidáše. Na produkci pak dohlédnou samotní autoři muzikálu - Andrew Lloyd Webber a Tim Rice.

Muzikál, či chcete-li rocková opera, se stal celosvětovým fenoménem a u nás byl v devadesátých letech s Danem Bártou a Kamilem Střihavkou takovým hitem, že se na to vzpomíná dodnes. Současné české muzikály vedle tehdejšího Jesuse vypadají jako amatérské besídky.

Představitel Ježíše John Legend zavzpomínal: „Já jsem znal muzikál Jesus Christ Superstar už od střední školy, zpívali jsme z toho některé songy ve sboru. Síla představení je v tom, že mluví o lidských emocích, které Ježíš pravděpodobně měl, když se ho chystali zabít.“

Jesus Christ Superstar se v Americe bude vysílat na NBC 1. dubna. Ve vedlejších rolích se objeví Ben Daniels, Norm Lewis, Jason Tam a Jin Ha.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám