Hlavní obsah

Alice Cooper je Herodes, John Legend Ježíš. Nový Jesus Christ Superstar

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Velikonoce uvede americká televize NBC nové pojetí muzikálu Jesus Christ Superstar. Ježíše si zahraje R&B zpěvák John Legend, zatímco Heroda ztvární rockový dinosaurus Alice Cooper.

Jesus Christ SuperstarVideo: NBC

 
Článek

Zpěvačka Sara Bareillesová hraje Máří Magdalenu a Brandon Victor Dixon Jidáše. Na produkci pak dohlédnou samotní autoři muzikálu - Andrew Lloyd Webber a Tim Rice.

Muzikál, či chcete-li rocková opera, se stal celosvětovým fenoménem a u nás byl v devadesátých letech s Danem Bártou a Kamilem Střihavkou takovým hitem, že se na to vzpomíná dodnes. Současné české muzikály vedle tehdejšího Jesuse vypadají jako amatérské besídky.

Představitel Ježíše John Legend zavzpomínal: „Já jsem znal muzikál Jesus Christ Superstar už od střední školy, zpívali jsme z toho některé songy ve sboru. Síla představení je v tom, že mluví o lidských emocích, které Ježíš pravděpodobně měl, když se ho chystali zabít.“

Jesus Christ Superstar se v Americe bude vysílat na NBC 1. dubna. Ve vedlejších rolích se objeví Ben Daniels, Norm Lewis, Jason Tam a Jin Ha.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám