Hlavní obsah

Alanis je zpět navzdory koroně. Vydání desky už jednou odložila

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Alanis Morissette byla v devadesátých letech fenomén. Deska Jagged Little Pill jí tehdy otevřela cestu do celého světa, v poslední době o ní však nebylo slyšet.

Alanis Morissette - Reckoning

 
Článek

Po osmi letech mělo konečně vyjít album začátkem roku 2020, ale ve zmatku pandemie nevyšlo. V pátek deska Such Pretty Forks in the Road konečně vychází.

Po slušných singlech Reasons I Drink a Smiling přichází ještě třetí - Reckoning. Deska evidentně nebude jen veselý nic neřešící rock, například píseň Diagnosis se zabývá depresí matky po narození dítěte a název songu Reasons I Drink (Důvody, proč piju) asi není třeba vysvětlovat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Alenis Morisette

Zpěvačka na desce pracuje už od roku 2017. Už dříve mluvila o autobiografickém textu Diagnosis a o tom, že jí pomohlo, když pochopila, co je to za nemoc. V roce 2018 poprvé představila píseň Ablaze. Deska už se chystala k vydání, ale v dubnu 2020 Alanis oznámila, že se musí odložit kvůli pandemii. Stejně tak se odložilo velké světové turné k 25. výročí  desky Jagged Little Pill až na rok 2021.

V tuto chvíli není jasné, jestli zpěvačka vůbec někdy vystoupí v ČR. Turné se plánuje, měla by se zřejmě objevit v Německu, v Polsku a v Maďarsku, pokud zase nepřijdou omezení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám