Hlavní obsah

Aktivisté zpěvačce zakázali vystoupit, měla nekorektní dredy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá německá zpěvačka Ronja Maltzahnová měla vystoupit koncem března na akci organizace Fridays for Future (FFF) v Hannoveru, ale přišel zákaz ze strany organizátorů. Důvodem byl její účes (dredy).

Foto: ronjamaltzahn.de

Ronja Maltzahnová s kapelou

Článek

Aktivisté uvedli, že nesmí vystoupit, protože jako bílá Němka nemůže nosit

dredy. Jedná se o kulturní přivlastnění a mohlo by se to někoho dotknout.

Hudebnice na to reagovala slovy: „My jsme se těšili, že budeme moci naší muzikou dát signál pro mír a proti diskriminaci. Škoda, že jsme byli vyloučeni kvůli vnějším znakům.“

Fridays for Future se domnívají, že je důležité, aby menšiny měly prostor v jejich hnutí, a vystoupení mladé zpěvačky s tímto účesem by mohlo „vzbudit dojem, že v hnutí za ochranu klimatu není bezpečný prostor“.

Vlna podpory a výsměch fanatikům

Dosud málo známá zpěvačka Ronja si nehodlá dredy stříhat a bude koncertovat jinde. Kauza jí udělala velkou reklamu, některé koncerty jsou podle jejích stránek už vyprodané.

Buddha a Bondy. Autor, který otevřel Čechům dveře k indické moudrosti

Kultura

Pod jejími klipy na internetu se objevují vzkazy od nových fanoušků, které jí vyjadřují podporu a ironicky komentují Fridays for Future.

„Díky FFF, bez vaší hlouposti bych si tuhle písničku nikdy neposlechl,“ napsal například uživatel Winfried.

Reklama

Výběr článků

Načítám