Hlavní obsah

Adele trhá rekordy. I v době internetu prodala 300 000 desek za den

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka Adele dalším albem 25 potvrdila hlasové kvality i zázračný komerční potenciál. Ve Velké Británii za jeden den prodala 300 000 desek, což už dnes v Evropě nedokáže téměř nikdo. Celkově se prodej odhaduje skoro na dva milióny za den, pokud se připočítá i ten elektronický.

Foto: ČTK

Adele

Článek

Nyní už je jasné, že Adele překoná miliónovou hranici, možná prodá ve své rodné zemi i několik miliónů kopií. Takové počty se dnes objevují spíše v Americe, v Británii je to velmi vzácné a v ostatních evropských zemích prakticky nemožné.

Martin Talbot z Official Charts Company řekl: „S takto mamutím prodejem za první den Adele udělala další krok ke své velikosti.”

Podle odhadů se v USA za první týden prodá asi 2,5 miliónu kusů desky. Je znám jen jeden případ z devadesátých let, kdy někdo překonal dvoumiliónovou hranici za týden. Jednalo se o extrémně komerční boy band NSYNC. Větší úspěchy slavil Michael Jackson, jenže to bylo na začátku osmé dekády.

Zpěvačka Adele se rozhodla, že nebude dávat album na streamovací služby typu Spotify a Apple Music a evidentně jí to neuškodilo. Nejde o nic překvapivého, lidé z branže dávno vědí, že slavným umělcům, zvláště když vydají opravdu kvalitní desku, internet tolik nepomůže. Pro začínající skupiny je však internet zcela zásadní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám