Hlavní obsah

Adam Mišík natočil album, chystá koncerty i herecké role

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a herec Adam Mišík natočil své debutové sólové album Parfém, z něhož již velkou část písní prezentuje na svých četných koncertech. Syn bigbítové legendy Vladimíra Mišíka, se kterým se představí na stejném festivalu 21. června pod zříceninou hradu Okoř, pokračuje i ve své herecké kariéře. Mimo jiné se připravuje na roli Josefa Mašína v chystaném snímku Zatím dobrý.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák, kytarista a herec Adam Mišík

Článek

„Myslím, že od desky mohou lidé čekat zejména to, že se nejedná o monotónní záležitost, každá písnička má jinou náladu. Nedá se říct, že by se to tak nějak vleklo, spíše to místy poskočí, takže to může být zábavné i pro lidi, kteří popový žánr neposlouchají. Je to upřímná záležitost sedmnáctiletého kluka, který má nějaké svoje lásky a problémy,” řekl Mišík k albu, které se po prázdninách objeví na trhu.

Nahrávka Parfém, která navazuje na desku předchozí Mišíkovy kapely The Colorblinds a dva singly, některé jeho příznivce překvapí českými texty. „Nikdy jsem se nesnažil nějak tlačit do angličtiny, mimo jiné také proto, že české publikum má české texty rádo a je důležité, aby mladí lidé, kteří mě poslouchají, těm textům rozuměli,” uvedl Mišík, jemuž například titulní skladbu otextoval Josef Bolan z populární kapely Mandrage.

Za Biebera se nepovažuje

Mišík, který se v anketě Český slavík Mattoni 2013 stal objevem roku, má v současné době nabitý kalendář se svými koncerty. „Jsem teď ve stadiu, kdy si to musím odjezdit a nabalit nové fanoušky. Nechci být ten typ umělce, který bude třikrát za rok křtít nějaký kalendář a zpívat na diskotékách, chci hrát s živou kapelou,” sdělil Mišík, který bývá označován za tuzemskou verzi popové hvězdy Justina Biebera. „Tohle neřeším, lidé, kteří mě poslouchají, mě takhle neberou,” prohlásil.

Otec a syn Mišíkovi se představí na festivalu Okoř se šťávou, pozvání prý dostali odděleně a o společné účasti zpočátku vůbec nevěděli. „Moji fanoušci mají od osmi do dvaceti let, takže je tátova hudba minula a to spojení nevidí. Byl to ale bratr Maťo, kdo mě uvedl do hudebního světa,” podotkl Mišík.

Vedle bratra, grafika a bývalého člena Tata Bojs, má ještě sestru Barboru, která se věnuje divadlu. Před dvěma lety k 65. narozeninám Vladimíru Mišíkovi děti složily písničku Cukrová záhada a zahrály mu ji přímo na oslavě v Paláci Akropolis. Adam Mišík od dětství hraje ve filmech a televizních seriálech. V sedmi letech poprvé účinkoval ve filmu Kráska v nesnázích režiséra Jana Hřebejka. Momentálně připravuje několik filmových a televizních projektů. „Mimo jiné mě čeká hlavní role ve filmu Zatím dobrý o životním příběhu bratrů Mašínů. Ten film má obrovské ambice a rozpočet,” dodal Mišík.

Reklama

Výběr článků

Načítám