Hlavní obsah

AC/DC zřejmě skončí. Kytarista Malcolm Young je nemocný

Právo, Jaroslav Špulák

Již v úterý se v australských médiích objevily zprávy, že skupina AC/DC nejspíš ukončí kariéru. Novinář Peter Ford napsal, že podle jeho zdroje trpí jeden ze členů slavné kapely vážnou chorobou, která mu neumožňuje další hudební činnost.

Foto: ČTK

Malcolm Young (první z prava) trpí vážnou chorobou, která mu neumožňuje další hudební činnost.

Článek

Ve středu přibyly další informace. Zpěvák Mark Gable z australské formace The Choirboys uvedl, že nemocný je jednašedesátiletý kytarista Malcolm Young. Je prý v tak špatném stavu, že jeho vystupování na koncertech je vyloučeno.

„Z toho, co vím a co jsem slyšel od jeho syna Rosse, je zřejmé, že Malcolm už nikdy nebude schopen vystupovat,“ řekl Gable v rozhovoru pro rádio ABC. „Nejde jen o to, že se cítí špatně. Je to vážná věc. Ještě jednou říkám, že už nikdy nebude schopen hrát. A pravděpodobná není ani jeho účast při studiových nahráváních.“

Gable nicméně řekl, že vážná nemoc Malcolma Younga ještě nemusí znamenat konec kapely. Ta navíc před časem oznámila, že příští rok hodlá koncertovat a chtěla by vydat i nové album.

„V kapele existuje sice dohoda, že jakmile nebude moci jeden ze členů vystupovat, skončí. Před několika lety ale syn Alexe Younga zastoupil Malcolma a až tak jiné to nebylo,“ dodal Gable.

Aktuálně se v australských médiích diskutuje o tom, že Malcolm Young ztratil paměť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám