Hlavní obsah

AC/DC: V květnu do studia, pak světové turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikona klasického rocku AC/DC se těší, že v květnu nastoupí do studia, aby natočila další album do své bohaté diskografie. Frontman Brian Johnson to prozradil v rozhovoru pro floridské rádio.

Foto: acdc.com

Frontman AC/DC na koncertě

Článek

„Budete první, kdo o tom ví, dosud jsme všechno popírali, protože jsme si nebyli jistí, ale myslím, že v květnu půjdeme ve Vancouveru do studia. To znamená, že už bychom se měli připravovat,” řekl Johnson.

Bylo by to první řadové album od roku 2008, kdy AC/DC vydali Black Ice. Baskytarista Cliff Williams už loni naznačoval, že Angus Young a Malcolm Young chystají nový materiál, ale datum nahrávání tehdy nepadlo.

Bez ohledu na to, jak dobré bude album, většinu fandů po celém světě zajímají hlavně koncerty, kde znějí staré hity. I v tomto ohledu mají AC/DC dobré zprávy.

40 let nezměnili styl

„Kapela už slaví čtyřicet let existence, takže myslím, že uděláme čtyřicet koncertů, abychom poděkovali fandům za jejich nehynoucí oddanost. Upřímně si myslím, že naši fanoušci jsou nejlepší na světě, vážíme si každého z nich. Takže musíme vyjet ven, i když už se z nás stávají dědkové. Jsou to čtyři roky, co jsme byli na turné, a já se na to těším.”

Australskou rockovou skupinu založili roku 1973 bratři Malcolm a Angus Youngové. První desku High Voltage vydali v únoru 1975. Od začátku nasadili velmi jednoduchý a chytlavý styl, místy až legrační svým neúnavným opakováním kytarového riffu, pravidelných rytmů agresivních bicích a vzteklého zpěvu.

Brzy se stali populárními na celém světě se svými hity Highway to Hell, T.N.T., Hells Bells, It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll) a podobně. Zpěvák Bon Scott sice zemřel v roce 1980, ale i po nástupu Briana Johnsona si zachovali styl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám