Hlavní obsah

AC/DC budou nejlepší naživo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australští klasici AC/DC se po osmi letech probrali z komatu a s novou deskou Black Ice chtějí světu ukázat, že jsou pořád "in". Novinka je spíše průměrná, ale stadióny budou stejně narvané k prasknutí. AC/DC mají pořád silné kouzlo.

Článek

Na AC/DC je možné se dívat dvěma stejně oprávněnými pohledy. Můžeme vychvalovat ryzost stylu, poctivé kytarové riffy, nepodbízení se dobové módě. Také archaický zvuk bez počítačových fint a svým divným způsobem půvabný skřehotavý zpěv lahodí uchu milovníka 70. let.

Na druhé straně poslouchat dnes AC/DC, jejichž každá nová píseň zní jako jakákoliv stará píseň, může člověka po třičtvrtě hodině umořit. Nemluvě o tom, že mnoho riffů na novince Black Ice je spíše průměrných - nezrodila se žádná další Highway To Hell.

AC/DC jsou především koncertní kapela. Jít se vyskotačit na jejich jarní koncert v Praze bude asi mnohem lepší zábava než poslouchat doma novou desku.

AC/DC: Black Ice Sony BMG 2008

Reklama

Související články

Do Prahy přijede skupina AC/DC

Podle internetových stránek acdc.com přijede legendární australská skupina AC/DC koncertovat do Prahy. V O2 Areně vystoupí 17. března 2009, vstupenky...

Výběr článků

Načítám